“Ακούμε, συζητάμε, μαθαίνουμε. Τα παιδιά έχουν φωνή — και αξίζει να την ακούμε πιο δυνατά”, ανέφερε σε δημοσίευσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Αναλυτικά η ανάρτηση της Σοφίας Ζαχαράκη:
“Όταν συνομιλείς δημιουργικά με εφήβους, αποτελεί μία συνθήκη μοναδική. Έμπνευση και αισιοδοξία!
Στο πλαίσιο της έναρξης της Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, με κεντρική θεματική: «Στα όρια ενός κόσμου που διαρκώς αλλάζει», είχα την μεγάλη χαρά να βρεθώ σήμερα στο Κοινοβούλιο με μαθήτριες και μαθητές, έφηβους βουλευτές μας.
Παιδιά με ανησυχίες, γνώσεις και πολλαπλά ενδιαφέροντα, που η ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά, θα αποτελεί πάντα τον θεμέλιο λίθο για μία πιο δίκαιη κοινωνία.
Οι ερωτήσεις που δέχτηκα, για θέματα που μας απασχολούν όλους στο Υπουργείο Παιδείας, όπως η καθημερινότητα στο σχολείο, οι ευκαιρίες στον αθλητισμό,οι προκλήσεις της επικοινωνίας στον νέο ψηφιακό κόσμο, η ενίσχυση των σχολείων της περιφέρειας, η σχολική ύλη, το μέλλον των πανελλαδικών εξετάσεων.
Ενημέρωσα για:
-Τη συνεχή προσπάθεια για κάλυψη των κενών με διορισμούς και με προσλήψεις αναπληρωτών αλλά και τη συζήτηση που ξεκίνησε για το εθνικό απολυτήριο.
-Την ένταξη και ενίσχυση των Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργων στα σχολεία.
-Τα μέτρα που έχουμε λάβει για την αθλητική βία!
-Την πρωτοβουλία που λάβαμε για την ενίσχυση του μαθήματος της κολύμβησης στο Δημοτικό.
-Την βελτίωση των σχολικών μονάδων, μέσω του προγράμματος “Μαριέτα Γιαννακου”.
αλλά και την ένταξη για κατασκευή και ανακαίνιση αθλητικών χώρων, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου μας σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό για θέματα Αθλητισμού @ivroutsis_
-Την προστασία των παιδιών από τις ψηφιακές προκλήσεις αλλά και την ενδυνάμωση τους απέναντι στις ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο.
Δεσμεύτηκα απέναντι στα παιδιά, ότι η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί, ακόμη πιο εντατική και μεθοδική, με τελικό στόχο να δομήσουμε ένα σχολείο σύγχρονο και δημιουργικό, με ίσες ευκαιρίες, επαρκώς στελεχωμένο με άξιους εκπαιδευτικούς και ασφαλές από άποψη υποδομών.
Ακούμε, συζητάμε, μαθαίνουμε. Τα παιδιά έχουν φωνή — και αξίζει να την ακούμε πιο δυνατά.
Πάντα επίκαιρα τα λόγια του Σαλβατόρε Νταλί: «Μπορεί εμείς να δείχνουμε στα παιδιά μας. Στο τέλος όμως, εκείνα μας μαθαίνουν”.